fredag den 11. april 2014

Trylle bum og *Pling* - Afrikaner hår og somalia-kjole fik de hvide!

Få af pigerne under uddannelse, uden for "Mercy Training Center"


I Hawassa foregår der fantastiske ting. En af dem, er et center, som tager arbejdsløse kvinder og uddanner dem som frisøre. Thereses (min norske med-volontør) kirke har sponsoret en masse penge til dette fantastiske projekt, og derfor skulle vi selvfølgelig ud og se hvad det var for noget! Centeret hedder "Mercy training center" og her vi fik lov at møde en masse af de piger, som var under uddannelse. Mange af pigerne starter selv deres egen salon, når de består deres eksamen. Og for alle, har denne mulighed været altafgørende i deres liv!

Vi var blevet tilbudt en hårfletning, så de kunne demonstrere arbejdet. Da vi ankom, flokkedes ca. 20 unge piger om os, og skændes næsten om, hvem der skulle have lov til at sætte vores hår. Der var 3 piger på hvert af vores hoveder, og en 10 stykker som publikum. Engelsk talte de ikke rigtigt, så i løbet af de 3 timer det tog, fik vi afprøvet vores amhariske. Ja pigerne lærte endda lidt norsk/dansk.


Reday, set - GO!


Et lidt anstrengt smil, da sådan en omgang faktisk gør rigtig ondt. Vi måtte hælde en masse solcreme i håret de næste dage, da hovedbunden ikke er lige så solbrun som resten af os.


En lørdag spurgte vi min "etiopiske mor" Fikerte (Kvinden som jeg boede ved den 1 måned, hvor Therese endnu ikke var kommet) om hun ikke ville tage os med på markedet. Det ville hun med glæde. Firkerte er ægte etiopier men også ret international. Når vi vil have fat på en Bajaj (minitaxa) så stiller vi os pænt i vejsiden og vinker hvis der kommer nogen forbi. Men hvis man hedder Fikerte, så stiller man sig ud midt på vejen og nærmest skriger "BAJAJ, BAJAJ", mens man vinker med begge arme. Sådan kan det også gøres!
Vi ville gerne have fat på nogle ægte somalia-kjoler, som kvinderne øst-fra går med. Efter et par timer have vi endelig fået en kjole (Fikerte syntes vist at vi var lidt kræsne)!



Therese ala african style!..
.. And me too!


Billede taget lige uden for vores arbejdsplads, Den Norske Skole. Rimelig vild arbejdsplads vi har, ikke?

Silkeaben kiggede lige forbi, på vores tur rundt på vores område. 







"Herren din Gud er hos dig"
- og mig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar